FOLLOWERS

Thursday, September 8, 2011

Video rompakan di restoran mamak seksyen 15 Shah Alam

video

kejam giler...siap sempat meraba yg x leyh blah tu!ksian kakak tembam tu.hilang nasi separuh..=P smnjak dr kes nie aku trus seram nk lepak mamak smpai pagi2 buta..hobi aku gak tu...so dinasihatkan..kalau lepak mamak jgn bwk laptop,nk buat assignment bwk komputer besar desktop tu..so susa die nk rompak..hoho..n jgn bwk hp mhl2..hp cikai jek..kalau kne rompak pown x de hal sgt..oke?"SAYANGI BARANG TERSAYANG..ANDA MAMPU MENGUBAHNYA=)"

Thursday, July 21, 2011

MSU VOICE OF STARS..




alhamdulillah..semalam aku dapat first place for MSU Voice Of Stars...agak teruja la sbb nie first time aku msok contest under MSU..dpt tau contest nie pown dpd member aku..kurt fathul..thanks bebanyak!=)nk citer dpd audition la..

audition tu 23 jun 2011..
-mse tu ade 30 org ke 40 org yg msok audition.x sure sgt..ktorng kene nyanyi without the minus one..nyanyi cmtu jekla..x de muzik..aku dpt no 11 x silap..n nyanyi lagu usah lepaskan-taufiq batisah..ramai x tau sbnrnye lagu tu..tp nyanyi jekla..hehe..

video mse auditions


video

pastu 2 ari lepas tu diorang gtau aku dpt msok semifinal...

semifinal 30 june 2011
yg dpt msok semifinal 18 org...aku nyanyi lagu izinkan ku pergi-kaer

nie videonye...


video


mlm tu jugak diorng gtau 10 org yg dpt masok final...


nie la semue finalist..


20 JULY 2011
FINAL MSU VOICE OF STARS....

sehari sebelum final tu,ktorng ade rehearsal..tp malangnye ape props yg aku request semue x dpt=(
konon2 aku request spotlight n nyanyi dlm gelap,smoke machine,kerusi..

at last yg dpt,kerusi jek..haha
agak down gak la..pastu time rehearsal aku x dpt nyanyi langsong..part aku nyanyi jek nnt hall nk tutop la,pastu abg maintainance x dtg lagi la..last2 nyanyi men redah jek time final tu..


gmbr2 finalist perform..

Amir-die nyanyi lagu listen(beyonce)sdap dowh..aku suka lagu tu!!

steven-satu2nye peserta cina..(lagu ku juga mencintai dirimu)

nina-juara bintang remaja nie..sedap dowh suara die..die nyanyi lagu mencintaimu(kris dayanti)

epy(die nyanyi lagu buat sendiri dowh!jelez aku die pndai men gitar=(

siape nie??next!=P

reza-die nyanyi lagu entah(afgan)

tarmizi-bpk tinggi suare die..die nyanyi lagu terarosa(btol ke eja?)haha

mahathir(x igt die nyanyi lagu pe..tp lagu slow rock r=)


reza n couple die aisyah.so sweet..diorng nyanyi lagu english..pown x igt tajok=P


n nie video time aku perform=)

video

agak nervous la perform kat pentas besar...=)

mse dorang umumkan pemenang tu..aku cm da dpt agak r..sbb msekat blkng pentas tu organizer die tetibe ckp kat aku "duet x dpt arinie e?" motip?haha

tempat ketiga:
  • tarmizi

tempat kedua:
  • nina
johan:
  • x igt name mamat tu..haha

seriuzly..aku x expect aku leyh menang dowh...diorng semue best..bg aku kalau da dpt masok final pown da cukop baik=)

thanks to :
  • fikri yg setia teman aku dpd audition..manager la tu?haha
  • member2 yg dtg support..korang terbaik dowh!!!
  • korang yg sudi undi..thanks bebanyak..yg x leyh blah kakak angkat aku siap rampas bf die punye form undi,nk undi aku.haha..tq kak radhiah!
  • n thanks pade yg wish congrates!=)





suke ko kan?


cumil an lecturer aku?cm student..hehe..


=)

korang best!!=)


alhamdulillah....=D

FULL VIDEO..


Monday, July 18, 2011

hangout with ma best buddy.=)

lepas 8 bulan x jumpe..16/7 aritu bru si apis nie dtg KL...besh dowh!=)tapi die turon KL ngn family die 3 ari jek .so ktorng dpt lepak sehari jek..ajak tdo uma pown x nk..sombong!ktorng juz lepak sunway pyramid jek...upload gmbr jek boley x?mls nk membebel..haha


lame dowh ktorng x amek gmbo dlm toilet!gindu!=)

nie la manusia pleng degil pnah aku jumpe!da kte x ley smoke pown smoke gak.haha



pastu ktorang lunch kat kenny rogers..aku da janji ngn die nk belanje..aku igt MCD jek..sekali die msok kenny rogers da..haha..hangos!tp x pe la..skali skale..

x yah nk bersemangat sgt mkn tu!haha

ko lagi bersemangat dowh!!hahaha

pastu ktorang g tgok wayang cter Mr Poppers penguin..layan gak r cte tu..habes jek cte tu trus g kedai kasot beli kasot...haha..apis la nie menghasot aku!pastu an,pastu an,pastu an....ktorng bli kasot same dowh!hahaha..x leyh blah..nk wt cner..due2 minat kasot yg same..lgpown die pakai kat sabah,aku pakai kat shah alam..hehe..ktorng bli kasot nie..


cntek an??jgn ckp x cntek e!!haha

pastu mlm mkn MCD lak..apis blnje,..1 ari tu gemok!pas mkn MCD tu die balek..urm..kejap sgt dowh..x sempat nk gosip2 untuk mse 8 bulan punye cerita tu..tp x pe la..dpd x jumpe langsong an..

Tuesday, June 28, 2011

Friday, June 24, 2011

haPpY biTHdaY ciToT CitET!!

happy birthday mak iti!
mge pnjg umo n dimurahkan rezeki..
mge jadik anak yg solehah,n sukses dlm belajar pelbagai cara2 lilit shawl.haha.
sorry la..x dpt balek jb..clbrate birthday cm taun lepas..
meriahkan taun lepas?clbrate untuk 2 org skli??taun nie mne yg sorang lgi tu?huahahaa

SITI ZUBAIDAH BTE ABU BAKAR

dia ni kwn perempuan aku yg da anggap mcm adek sendiri..
(nnt suro mak kite buat roti kukus e?hehe)

boleh la dikategorikan prmpuan mlayu terakhir sbb...
  • pleng penyabar..
  • pleng baik..
  • pleng blur(ngeh3x)
  • suke menyakat die dowh!sbb die x pnah mara..cbe ko mara skali!nk tgok gak cmne muke ko mara..cumil lg x?(cumil kah?)=P
  • pleng takot hanjeng!dpd kecik smpai ke besar..=D
  • pleng ustazah..=P
  • pleng susa nk angkat phone n reply msg!(grr)
  • pleng susa nk kuar mlm(sbb.......)=D
kepade sspe yg nk berkenalan ngn gadis cumil ini..add la fb die..

BELAJAR ELOK2 NA..KITE AMEK COS YG SME AN??NNT LEY KEJER SESAME..LEY AKU BULI KO..HAHAHA..IGT SIKET..UMO TU 19..DA MAKEN TUA..(SME LA KITER..)=D

p/s: terharu kan aku update blog untuk birthday ko?aku pown terharu gak.(motip?)hehehe...




Sunday, June 19, 2011

HAPPY FATHERS DAY!!

Kasih seorang ayah.

Ya, mungkin ibu lebih kerap menelefon untuk menanyakan khabar dan keadaan kita setiap hari..
Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?


Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..
Tp tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah yang selalu menanyakan apa yangg kita lakukan seharian?
Saat kita sakit atau demam, ayah sering membentak "Sudah diberitahu ! Jangan minum ais !"
Tapi tahukah kamu bahawa ayah sebenarnya sangat risau ??


Ketika kita remaja,
Kita meminta izin untuk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "Tidak boleh !"
Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

Saat kita sudah mula dipercayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...
Maka ayah lah yangg setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa yang sangat risau..
Setelah kita dewasa, ayah telah menghantar kita ke sekolah atau ke kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan itu ini, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi. Tanpa menolak, beliau memenuhinya..


Saat kamu berjaya..
Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..
Ayah akan tersenyum dengan bangga..


Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..
Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya.. Dan akhirnya..


Saat ayah melihat kita duduk di atas pelamin bersama pasangan nya..
Ayahpun tersenyum bahagia.. Apa kita tahu, bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?
Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..
Dan dia pun berdoa..
"Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..
Bahagiakan lah putra putri kecilku yang manis bersama pasangannya"..


Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yang hanya sesekali datang untuk menjenguk.. Dengan rambut yang memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


HAPPY FATHERS DAY PAPA!



thanks papa sbb da bersusah payah besarkan ktorng 4 beradik..n sorry kalau kdg2 tu owg degil n x ikot ckp papa..standart la tu..anak lelaki=) LUV U SO MUCH DAD!!

Saturday, June 18, 2011

video kontroversi

sjer nk share video nie..ngah panas 1 malaysia skang nie..sbb katenye terlampau 18SX sgt..video nie gambit saifullah yg jdik director x silap..siap gado2 katenyer.die x nk trime yg org ckp video die nie salah untok ngare malaysia.die jek nk btol..pelakon video ni si shah jaszle.penyanyi die prema yin..aku tgok video nie biase jek..x de la hot sgt pown..action jek..korang tgok la sendiri..



so ape opinion korang??haha..prema yin dance x ley blah..kongkang jek..shah jaszle muke nk stim..haha..tp lagu nie da dgr bnyk2 kali cm sedap la pulok!hohoho...korng download la lagu nie buat ringtone phone k?hahaha

Wednesday, June 15, 2011

KLON ANGELINA JOLIE


lebih kurang kan muke diorng?mmg la x 100% same an..tp same la jugak dlm 98%..haha..name die kila fairy.giler cntek dowh die nie..bibir die yg mahal tu!x de jual kat uptown..aku da cinte mati same die!hahaha..umo die sebaya aku tuw..19 taun(bestu knp zaroll??ko igt ko dpt?mmg x r derr!!)hoho..(biar r!sebokkkk jek.=P)aku start knl die mse citer karak tu..dlm citer tu aku focus kat die jek..x igt pown citer karak tu cmne..sbb tgok die jek dr start smpai tukar citer lain..hahaha..org2 kat sblh aku da bebel2..ee..gedik giler siot minah nie..tp sayer x nmpk awak sebegitu ruper pown..hahaha..(gedik siot!)citer karak tu aku bg 5 bintang sbb die blakon..kalau x de die aku bg 1 bintang jek sbb plakon2 lain da penat belakon..

tgok a gmbr2 die nie..perh!tergugat iman yg sesuci lebaran nie..hahaha







lupe nk gtau..die nie anak rohana jalil..knl rohana jalil??penyanyi dolu2..cbe kte tgok..adekah die mewarisi muke die dpd mak die??check it out!...










..............................










HOMAYGAD!!!mcm nie ke muke mak mertua aku??(eeh?)memang x same la kan ngn anak die!menakutkan jek..x pe2 jom tgok bpk mertua aku lak(eeh lagi!) mne tau ade lebih kurang muke die..




......................









ha..yg nie bru same!!haha..(gambar hiasan jek tu..angelina jolie version lelaki)

btw,sper jumpe fb die gtau aku k?=D

Tuesday, June 7, 2011

my phone missing

setelah sekian lame meninggalkan dunia blog...aku update semula disebabkan bende nie penting dlm idop aku..



HP WA ILANG DOWH!!!!!!

sekarang bru aku tau mcm mne rase org ilang hp..sbb aku selalu doa2 ade org tinggal hp n aku jumpe hp tu..skang doa tu termakbul untok org yg amek hp aku.tahniah!(pdn muke ko zarol!busuk ati lagi!!)

jangan tanye aku soalan "MACAM MANE BOLEH HILANG!!"aku x suke soalan tu...

kalau nk tanye..tanye aku soalan ni=
  • siapa amek hp tu?
  • lepas org tu amek hp ko die switch off hp x?ke silent jek?
  • orang tu jual ke die gune hp ko tu?
  • kredit ko ade bape dalam simcard tu?
  • ko ade utang sos top up x?
  • contact ko ade berape?
  • game hp tu ko da men smpai abes level lom?
  • wallpaper hp tu ko letak muke maktok ke?
oke?tanye soalan mcm tu..bru ati cool A.K.A BERAPI jek..kan!grr..

cerita sebenarnye mcm nie..aku lepak ngn 2 org member aku..minum2..pastu..ktorang tukar lepak kat mamak lak..mse kat mamak tu lepas puas bergosip bru aku perasan poket aku sblh kiri kosong..pastu igt ade dlm keter..try la crik..then biler member aku call.."NOMBOR YANG ANDA DAIL,TIDAK DAPAT DIHUBUNGI LAGI FOREVAH N EVAH!SILA BELI NO BARU"
oke..mse tu aku da cnfurm hp aku sudah selamat diijab kabulkan dgn penghuni baru..mse tu jek trus terburai organ2 aku..terpkse kutip satu2(menipu)..aku rse hp aku cicir kat tempat first ktorng lepak kot.

kalau la tau nk jdik mcm nie..aku x bwk hp aku sbb sblom kuar tu aku tgh charge.pastu siang tu aku bru tukar ringtone call ngn msg..

sumpah sedih..awal2 tu mcm x rse pape..n mcm x de effect..da smpai uma bru aku piker balek..sedih sbb:
  • hp tu bpk aku bg time aku dapat sambung study kat MSU
  • hp tu peneman aku selama setaun mse tdo.sblom tdo mesti aku tgok hp dulu.men belek2.
  • dalam hp tu semue ader..gambar lame2..dekat 1000 gak la..collection dpd form 1.video aku perform nyanyi pown dpd form 1 aku kumpul..n video mse aku audition AF..menyesal x buat backup!!
  • dlm tu kredit ade 5 hengget lagi..boleh buat call n msg..
  • hp tu aku jage elok2..calar ade 2 baris stgh jek..
lepas ilang hp nie..td aku test tdo..dekat 2 jam aku pejam mate..pusing kiri,pusing kanan,pusing depan,pusing belakang,pusing atas,pusing bawah.at last bergulung dgn cadar tilam..sebijik mcm pocong..terpkse panggil adek aku suro bcekan yasin(MENGAROT!)trus malas nk tdo..
tu yg update blog nie..

pas ni aku nk pakai hp ape dowh?public phone la jwbnyer..pd sesape yg mengenali diri ini(aceh ayat!)haha..sila tinggalkan no anda,nama penuh,no ic,email fb beserta pasword oke?=)

bg la no korang kat inbox fb aku k?kerjasama anda amatla dihargai...sekian...

NOKIA E-71 SAYA HILANG DAN SAYA REDHA!(TANGAN KAT PEROT MATA KEBELAKANG)

Friday, May 6, 2011

HappY mOther'S dAY mAMa!!



8 mei 2011..

arinie ari ibu kan??di kesempatan ini..aku nak ucapkan selamat hari ibu kepada ibu2 di dalam malaysia jek..luar malaysia x yah..hahaha...

untuk my mama yg jauh di mata tapi sentiasa dekat di hati...(aceh ayat!tv 9 sgt!)

selamat hari ibu !!you're the best mom in the world..

my mom org yg slalu ade disaat memerlukan..
sbb..

Bila dahaga, yang susukan aku....mama
Bila lapar, yang suapkan aku....mama
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku....mama

Bila bangun tidur, aku cari....mama
Bila nangis, orang pertama yang datang...mama

Bila nak bermanja, aku dekati....mama
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mama
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mama

Bila nakal, yang memarahi aku....mama
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mama
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mama

Bila takut, yang tenangkan aku....mama
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mama
Aku selalu teringatkan...mama
Bila sedih, aku mesti telefon....mama
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu....mama

Bila bengang, aku suka luah pada....mama
Bila sakit, orang paling risau adalah....mama
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mama
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mama
Bila ada masalah, yang paling risau....mama

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni....mama
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mama

Yang selalu berleter kat aku...mama
Yang selalu puji aku....mama
Yang selalu nasihat aku....mama

disebabkan owg jauh..x dpt bg adiah..video nie jek yg mampu owg bg kat mama ='(

video

oke dah..tu jek nk tulis..disebabkan da setaun stgh x update blog..otak jdik beku+tepu!kk bbye!=D

Sunday, April 10, 2011

Jadi bidan terjun skali lagi..

aritu..wat kali kedua aku jdik bidan terjun lagi..disuruh nyanyi kat showcase battle of the band MSU..aku kene nyanyi sbb nk tunggu band len smpai..macam2 alasan aku bg sbb x nk nyanyi..tp x leyh pakai gak..nyesal dudok dekat ngn showcase tu..hahaha..dengan muke terpksenye nyanyi jekla..walaupown x prepare pape..aku nyanyi lagu nie..

video

nmpk sgt x prepare kan?tp ade org request nyanyi lagu kebahagiaan dalam perpisahan_shahir..memang x la nk nyanyi kan...da la free...hahahaha...x de la..act x de minus one..=)

Sunday, March 27, 2011

Finally.Dapat gak=)

sambungan dpd entry nie..

arinie nk cte yg aku da dpt kasut tu..=)
thanks papa!tp x same colour cm tu la..len siket..colour cmtu ade..tp biler dpan2 x cntek..
tu yg bli colour nie...


cntek an??jgn ckp x cntek e!mahal aku bli nie..kurang singget ke 2 ringget nk RM1500..hahaha..tipu sgt!!mura sjer...tp puas atila..at last aku dpt gak kasot yg aku nk..
=))

Saturday, March 26, 2011

KAROK

entry kali nie malas nk taip pnjg2..tgok jek r gmbo..g karaoke ngn ckgu n member...=)








oke dah!tq!=D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...