FOLLOWERS

Tuesday, June 7, 2011

my phone missing

setelah sekian lame meninggalkan dunia blog...aku update semula disebabkan bende nie penting dlm idop aku..



HP WA ILANG DOWH!!!!!!

sekarang bru aku tau mcm mne rase org ilang hp..sbb aku selalu doa2 ade org tinggal hp n aku jumpe hp tu..skang doa tu termakbul untok org yg amek hp aku.tahniah!(pdn muke ko zarol!busuk ati lagi!!)

jangan tanye aku soalan "MACAM MANE BOLEH HILANG!!"aku x suke soalan tu...

kalau nk tanye..tanye aku soalan ni=
  • siapa amek hp tu?
  • lepas org tu amek hp ko die switch off hp x?ke silent jek?
  • orang tu jual ke die gune hp ko tu?
  • kredit ko ade bape dalam simcard tu?
  • ko ade utang sos top up x?
  • contact ko ade berape?
  • game hp tu ko da men smpai abes level lom?
  • wallpaper hp tu ko letak muke maktok ke?
oke?tanye soalan mcm tu..bru ati cool A.K.A BERAPI jek..kan!grr..

cerita sebenarnye mcm nie..aku lepak ngn 2 org member aku..minum2..pastu..ktorang tukar lepak kat mamak lak..mse kat mamak tu lepas puas bergosip bru aku perasan poket aku sblh kiri kosong..pastu igt ade dlm keter..try la crik..then biler member aku call.."NOMBOR YANG ANDA DAIL,TIDAK DAPAT DIHUBUNGI LAGI FOREVAH N EVAH!SILA BELI NO BARU"
oke..mse tu aku da cnfurm hp aku sudah selamat diijab kabulkan dgn penghuni baru..mse tu jek trus terburai organ2 aku..terpkse kutip satu2(menipu)..aku rse hp aku cicir kat tempat first ktorng lepak kot.

kalau la tau nk jdik mcm nie..aku x bwk hp aku sbb sblom kuar tu aku tgh charge.pastu siang tu aku bru tukar ringtone call ngn msg..

sumpah sedih..awal2 tu mcm x rse pape..n mcm x de effect..da smpai uma bru aku piker balek..sedih sbb:
  • hp tu bpk aku bg time aku dapat sambung study kat MSU
  • hp tu peneman aku selama setaun mse tdo.sblom tdo mesti aku tgok hp dulu.men belek2.
  • dalam hp tu semue ader..gambar lame2..dekat 1000 gak la..collection dpd form 1.video aku perform nyanyi pown dpd form 1 aku kumpul..n video mse aku audition AF..menyesal x buat backup!!
  • dlm tu kredit ade 5 hengget lagi..boleh buat call n msg..
  • hp tu aku jage elok2..calar ade 2 baris stgh jek..
lepas ilang hp nie..td aku test tdo..dekat 2 jam aku pejam mate..pusing kiri,pusing kanan,pusing depan,pusing belakang,pusing atas,pusing bawah.at last bergulung dgn cadar tilam..sebijik mcm pocong..terpkse panggil adek aku suro bcekan yasin(MENGAROT!)trus malas nk tdo..
tu yg update blog nie..

pas ni aku nk pakai hp ape dowh?public phone la jwbnyer..pd sesape yg mengenali diri ini(aceh ayat!)haha..sila tinggalkan no anda,nama penuh,no ic,email fb beserta pasword oke?=)

bg la no korang kat inbox fb aku k?kerjasama anda amatla dihargai...sekian...

NOKIA E-71 SAYA HILANG DAN SAYA REDHA!(TANGAN KAT PEROT MATA KEBELAKANG)

8 comments:

syaimz said...

demn,sedih tu bro! handphone macam separuh nyawa kita...contacts,gambars...haish...banyak menda weyh...

Afzarul Dzarif said...

syaimz:tula psl..ni da rase separuh jiwaku pergi..(trus nk nyanyi)haha..nk wat cne an..bende da ilang..start la dpd muler..btw,thanks follow!will follow u back=)

Fanna Roslan said...

Menangis i baca entry ini :'(

Takpe nanti En mazlee blikan BB secondhand berhrga Rm 400++ berwarna kelabu asap...

Afzarul Dzarif said...

asl lak menanges?aku x nangez pown?haha..knp mesti secondhand?huhu

Anonymous said...

cian la hai....klau ko nak pkai hp aku ader...tp hp yg basic ler...xder la lagu2 ,video2....kan

Afzarul Dzarif said...

spe yg sudi meminjamkan hp nie?haha

Tasha said...

sabar ye dek non...... tangan kat perot mata kat belakang tu tak leh tahan. nnt ganti bb atau iphone okay.... mesti dah tak sedih lagi kot. hehehehe.....
0136367976 no akk.

Afzarul Dzarif said...

hahaha,..thanks kak tasya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...