FOLLOWERS

Saturday, August 21, 2010

new life..

SELAMAT KEMBALI KE ALAM PEMBELAJARAN AFZARUL DZARIF!!





tutop mate bukak mate,tutop mate bukak mate..da 2 minggu rupenye aku kat MSU Shah Alam nie..korang mesti nk tau cte kan cne aku msok situ sampai skang..tp pecah otak jugakla nak igt balek benda yg lepas..okey meh aku cuba igtkan..

9 OGOS 2010..
pukol 7 pagi da grak dpd uma makcik aku kat ampang..sekampong aku bawak g MSU..hahaha..da cam ikot rombongan da..yang ikot: mak aku,ayah aku,kakak aku,abg aku,adik aku,makcik aku,dan yg mesti ade..maktok..(nenek aku)hehe..
sampai MSU kol 9.30..agak susa jugak la nk crik MSU tu..da sampai tu..wow!tersergam indah MSU!walaupown ade bahagian yg blom siap..masok2 tu terus daftar..mase ngah daftar tu tetibe ade sorang mamat nie dtg..ye tanye.."nak crik rumah sewa x??"..aku konon2 mls nk dgr ye ckp..sbb aku nk amek yg under MSU..pas daftar semue mak aku call pulak mamat tu..hadoi..dlm kepale aku igt rumah mamat tu mesti burok..yg under MSU tu ade swimming pool..dengan tidak berape nk rela..aku g la tgok rumah budak tu..cantek jugak rumah nie..salah jangkaan ku..nk tgok rumahnye??ni ha..


semue lengkap kat apartment nie..kat tingkat satu tu ade cybercafe,kedai,restoran..
kat tingkat 5 ade gim,surau,dan yg pleng best ade ni..


tp sampai skang aku lom penah lg mandi swimming pool tu...puase kan..x elok berendam..

pukol 3 ptg tu da start orentasi..aku g sorang..family aku semue g beli barang2 bilik aku.mase nk msok tempat orentasi tu aku tkde member..sorang2 jek..kesian kn??pastu aku naik jek tangge semue berebut2 nk jdik member aku..hahaha...perasan!aku yg crik member sendiri..jumpe 1 mamat nie..mcm tkde kwn jugak...muke ade iras2 afgan..ini la die budaknye..


ade ke iras afgan??tkde pown??hahaha..name mamat nie apis


pastu aku yg tegur die..die start jek cakap aku da tau die budak sabah..so aku dok ngn die la kat dlam auditorium tu..kat dlm auditorium tu jumpe lg 3 member..fikri,haris ngn asyraf..nie la budaknye..


ni la fikri



gambar haris masih blom dpt dijejak..haha..sbb lom add fb aku..




ni la asyraf..


so kitorang g memane mesti berlima jek..pastu kol 4.30 aku balek uma..tgok bilik yang da siap dihias oleh familyku..mase dtg tu bilik tu kosong..tkde tilam,tkde langsir,tkde almari..aku balek uma..inilah hasilnye..

walaupown x seperti dalam rancangan deko bersama eric leong,tp nie da cukop selesa pade aku..aku amek master room..yg ade toilet..1 bilik 2 org..sorry la x amek gmbr toilet..(perlu ke??)hahaha..gmbr rumah pown aku x amek..

dalam kol 6 family aku bertolak balek ke jb..dudokla sorang2 aku dlm bilik..pas maghrib baru aku kuar..knl2 ngn house mate..house mate aku ade 8 org..nie la penghuninye..


-APIS-

-RAHMAN-
-LATIP-

-AKRAM-

-AIMAN-


-SEKALI LG..GAMBAR YANG X DPT DIJEJAK..FIRDAUS..-




diorang nie giler best!walaupown ade yg lg tua dpd aku..tp prangai semue cam dak2 sebaye aku..gila2..enjoy giler..pas 2 ari aku dok sane,ktorang kuar g jalan2 shah alam..g i-city..nk tgok gmbr g i-city tgok fb..pastu kitorang g karaoke..

tula hobi ko zarol!

kami memang suke bergambar..hahaha..

beriye noh??

erk..


kasut aku pleng cntek..hahaha..prasan..

suke la korang dpt nyanyi 40 lagu??hahaha..nk sgt nyanyi!amek ko!


with my room mate..muke tkde perasaan..hahaha..

ktorang g mne2 naik keter nie..


nie la kenderaan kitorang kat sane..susa kalau tkde katak oren nie..keter nie akram punye..ade sape2 nk beli??hehe..


seminggu aku orentasi kat sini..tp kat sini orentasi bkn bgn kol 4 pg tu e..hehe..kat sini orentasi kol 9 pg sampai 5 ptg..last day orentasi aku x dtg..aku g buke uma abg aku kat ampang..
urm..taun nie first time aku puase tanpe family..ksian aku puase sorang2...sahor roti ngn maggi goreng jek..kalau malas x bgn sahor..hahaha..buka puase plk mkn mee goreng ngn ayam percik..tiap2 ari g bazar..rindu giler kat family..family pown rindu kat aku..hahaha..(tetibe)..

20 OGOS 2010
aku balek jb..at last..dpt jugak aku sahor n buka puase ngn family aku untok taun nie..pd member2 aku..sorry x sempat jumpe korang..balek 2 ari jek..sempat jumpe razzaq saje..sbb uma die dekat...nnt raye kite jumpe yek!selamat berpuase!;))

1 comment:

Nadee Mingo Mingo said...

dudee ! nak kenal ngan apissss ! :D hahaha cool laa ade swimpool sgalak an . sewa bape bro ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...