FOLLOWERS

Saturday, July 31, 2010

PERTANDINGAN KARAOKE..

lame x update blog..hahaha...disebabkan ceriter nie best,atas permintaan ramai aku update blog kali nie..hahaha...sape jek yg mintak??hahaha...nak citer..dgr aw!arini aku menyelitkan diri ke pertandingan karaoke...skali lg..hahaha...memang hobi!sbnrnye x plan pown nk msok pertandingan nie..pada jam 3 lebeyh petang aku ngn kak S(mak aku) g bersiar-siar kat karnival ape tah dkat *****(tempat dirahsiakan..)hahaha...pastu da jln2 tu tetibe terdengar pertandingan karaoke sedang dijalankan..mak aku tnye..tknk msok ke???aku dengan nada malu2 hanjeng menjawab gong gong!hahaha..aku menjawab..x nk la..malu,..cewah!gedik la ko!x penah2 malu nyanyi dpan org..kat sekolah nyanyi depan org x malu lak??asik muke ko jek nyanyi..tkde org len!pembantu makmal pown da muak tgok ko nyanyi(tibe2..) pastu mak aku yg daftarkan...tau ark pendaftaran kne byr bpe??30 hengget uw...membazir jek kalau x menang...terbang cmtu jek..walaopown aku confident menang..hahaha...poyo!da register semue mak aku yg kuar duet,...wa mane de duet!tp kalau menang,duet yg dpt tu duet wa la..hahaha..kong ajo punye anak!pastu aku balek uma..nk amek cd..tp sempat la belatih due tige kali..last2 aku pileh lagu biarlah bulan berbicara..asik lagu tu jek!muak aku!lagu tu pown da muak siket dgr sore aku..nk wat cmne..lagu tu jek yg biase aku nyanyi..gune jekla lagu tu..bukannye sempat nk belatih lagu baru pown..pastu da siap2 semue aku grak g tempat tu balek ditemani Personal Assistant ku fathin sofea zulaikha..(adek aku la!)aku dapat peserta ke 7..bila part aku tu nyanyi jekla seperti biase..kol 6 lbeyh baru setle semue..igtkan da abiz...rupenye ye umumkan name 6 org yg terpilih masok final...seperti biase..zarol mesti wajib interframe!haha...rupenye malam kene nyanyi lagi..aku dala x belatih!pas balek petang tu aku terus bukak koleksi cd karoke ku yg berjumlah 350 keping(perlu ceriter??)untok mencari lagu yang biase aku nyanyi..last2 aku pileh lagu tekad-hazami..hazami suke la tu aku pileh lagu die??huhu..selepas dpt belatih 2 kali,terus aku siap2..org tu ckp kol 8 start..setengah jam jek aku siap..pukol 7.45,pas aku siap rupenye si PA aku ngah mandi mande lagi..siap nyanyi2 dlm toilet..confius aku..spe yg msok ptndingan karaoke nie??aku ke die??tula prompuan..mandi dah la lmbt!ape die buat dlm toilet lame2 gaknye..nk kate berendam dlm bathtub tkde bathtub..tah2 berendam dlm jamban kot!aik??pahal da lari tajok nie??adoi..kol 7.55 aku grak..sampai sane kol 8 lebeyh...kol 8 lebeyh tu,peserta karaoke baru aku sorang dtg..wah!semangat noh??hahaha...rupenye kol 10.30 baru start pertandingan karaoke final..perh!hangen jek aku!janji melayu camtu la...malam tu aku peserta pertama nyanyi..nk tgok video aku nyanyi???hahaha...nah!tengokla ko!

video

tula die videonye..tkdela gempak mane pown..kol 11 baru setle semua 6 org nyanyi..pastu...ade tv 3 dtg!ni yg segan nk citer nie..hahaha...aku dipanggil unok diinterview..malu tu!x penah masok tv!hahaha...die tnye..agak2 awak confident x boleh jadik juara malam nie???aku jwb.."entahla ek..x taula..cube awak tanye pengadil tu..saya menang x mlm nie??"hahaha...tipu jek..aku jwb"saya pown x tau..sbb saingan semue best2..so memang sengit la.."(cewah!jawapan artis!"hahaha...pastu die suro nyanyi siket..aku nyanyi dpd awal lagu sampai abiz lagu..maklumlah...x penah masok tv..hahaha...x dela..aku nyanyi siket jek..kalau kowng nk tgok yg tv3 rakam tu kat tv,bila dan pukol berape.. nnt aku gtau sekampong e??hahaha...pastu tibelah masa yang ditunggu-tunggu..penyampaian hadiah..mule2 ye sebot tempat ketiga..bukan aku...pastu ye umumkan naib juara..bukan aku jugak..pastu perasaan confident membelenggu diri..tp buat2 x confident..hahaha...bila dia umomkan juara jatuh kepada.......ZAROL!!!PA aku yg over menjerit..aku diam jek..hahaha...sudah dijangke...kah3x..giler poyo!pastu dengan poyonye naik ke pentas amek adiah..nie la gmbonye..



si naib juara dan si juara..:D



suke la tu??eleyh!




ni la barisan peserta yang menyertai pertandingan tu...



si tempat keempat dan skali lg si juara;D


hamper same jek???reben jek lain..seb bek aku ade adiah tambahan kat bawah tu..hehehe..


pastu balek uma amek lg gambar dengan adiah..



jakon noh??mcmla x pnh dpt adiah..hahaha


amek gmbo cam menang keter pegeot jek...




nk tgok x ape ade dalam kotak adiah tu??inilah dia...



wah!nampak gayenye org yg bg adiah tu memang nk suwo aku karaoke ari2 nie..hahaha...kesian penduduk malaysia takkan dapat rasa cuaca panas lg..pas nie ujan lebat jek..



memang appy giler la arini...x sia2 aku masok..thanks mama registerkan owg!esok owng belnje MCD e??hehehe...

7 comments:

Nadee Mingo Mingo said...

nadee belum masuk , mmg la hang mnang ja :P

Afzarul Dzarif said...

eleyh..poyo jek..hahaha...kk..jom kite masok sesame...

siticomelsquare :) said...

akuh tak suke r bace. buat rumusan ley ark?

Fanna Roslan said...

Duit dah tayang mayang! Tak reti reti? Mana janjimu? Janji orang melayu :P

Afzarul Dzarif said...

ct!tolong suwo cikgu lim boleyh x??hahaha...fana..tetibe lupe igtn pulak..hahaha..

fatin nabiha zulkifli said...

tade panjang lagi apeh?? =.="

Afzarul Dzarif said...

ala..ko nk pnjg lg ke?asl x gtau???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...