FOLLOWERS

Sunday, July 18, 2010

*SEGAMAT*





sje la nk memenohkan blog aku..tu yg cte bende yg lepas..hahaha..biarla!blog aku!bkn blog maktok!tp cte nie tkde la basi sgt..fresh lg dowh..

12 JULAI 2010(ISNIN)
tarikh nie la nazirul ngn family ye nk g segamat..sbb nazirul akan sambong study kat kolej komuniti segamat..da g belajar da member aku..aku kat uma lg..hahaha..sbnrnye bkn nazirul ngn family jek g segamat..aku pown turot serta..hahaha..x plan pown sbnrnye nk ikot...mse tu aku g uma nazirul..konon2 juz nk bubye2 jek..pastu mse nga lepak ngn nazirul smntre diorang tunggu bpk ye blek kejer,tbe2 mak die tnye aku.."ude nk ikot ke g antar nazirul??"aku diammmmmmm jek..pastu aku piker2,aku bkn watpe pown kat uma..so baiklah aku menyebokkn diri g ikot diorng..lgpown aku x pnh g segamat kot..nak gak tgok bandar segamat tu cmne..hahaha..pastu aku blek uma g amek baju n siap2..kol 6 lbeyh bru mak nazirul amek aku kat uma..bwk aku g uma ye blek..kol 7 lbeyh bru grak dr uma die..tp pown x grak sgamat trus..g singgah nibong dulu makan2 isi perot..seperti biase..menu aku mcm biase..mee goreng mamak dan yg pasti TKNK SAYOR!!!hahaha..n air milo ais..member2 aku pown da muak ngn menu aku tu..smpai setiap kali g mkn ngn diorng,diorng boleyh tolong orderkan untok aku..hahaha..smpai ade yg nk termuntah tgok aku mkn bende yg sme jek..biarla korang nk muntah pown..aku x muntah!hahaha..pas mkn tu ktorang grak g sgamat..first time aku g bjln x tdo dlm keter..hhaha..kalau x aku org ptme yg menidorkan diri..bebual jek ngn zirul..sbb tu la..die tu membebel jek x abz2..mulot x gti nk benti becakap..ke aku yg membebel aritu??hahaha..x igt plk..pastu bpk ye singgah kat machap..spe tah adek nazirul yg nk kencing..ramai sgt adek die..mcm askar jepon..wa pown x tau yg mne satu..haha..aku pown join la g toilet..walaopown tkde bende yg nk dibuang..da tkde bende nk buat...berdiri dpn cermin...dpt la 1 gmbo..hahaha..nie gmbonye..




cam nk tampo jek tgok muke fauzani..mke mntk penampo..hahaha...kot ye pown nk tdo..jgn la tdo kat dlm gmbr aku!si nazirul pulak muke dah mcm org laen...aku jek tetap aku...hahaha..



pas tu sambong blek perjalanan ke segamat..dalam kol 11.30 bru sampai segamat!mse tu la baru aku tgok bndr segamat!omg!tersergam indah bndr segamat..cam bandar KL..hahaha..ngnjeng jek tu..bandar segamat agk kampung siket..hahaha..x sebest bandar JB..sorry to nazirul,wani,n org2 sgamat sbb da ngutok bndr korang...hahaha..tp kelebihan segamat tu bnyk bank wo..hahaha..bederet,..suke menabong sgt ke org segamat tu??hahaha..da sampai sgamat tu crik hotel yg kitorng nk dudok nie plk..hotel VIP..sbb ktorng kan org vip,tu yg crik hotel vip..hahaha..act name hotel tu hotel VIP..kol bpe tah smpai kat hotel tu..hotel tu okeyla..ala2 palace of the golden horses gtu..(katenyer..)haha..okeyla..untok tdo 1 malam jek kot..aku,nazirul,ngn fauzani tdo kat katil bawah..aku tdo tgh2..sblh kanan nazirul sblh kiri fauzani..awal2 tu okela..selesa..bnyk space walaupown tdo 3 org 1 katil..maklumlah..semue kurus2...hahaha..prasan..malam tu aku tdo pleng lmbt..sbb da biase tdo lmbt kot kat uma..yg len semue da terlena dibuai mcm2 mimpi..aku rse dlm pukol 2 pagi bru aku tetido..dlm keheningan malam tu..mendengar angin aircon sepoi2 bhse tamil..keadaan kesejukan yg x terkate dan x terbebel..tdo yg hampir nk lena..tbe2..nazirul buat drama bersiri "JIDIN" pulak...ye ngigau..terperanjat aku...ayat ape tah ye cakap..mencarot gaknye..terketawe siket..da tersedar dr tdo..aku nk dptkan tdo tu da la susa...berapi jek rase..tkpe..cube lg..skali lg aku dpt menidurkan diri..agk lena..tbe2..aku terdengar ade org on mp3 muzik instrumental..tp muzik nie x instrumental sgt..aku celik mate rupenye si 2 beradik nie berduet berdengkur betol2 sblh telinga aku..grr...apekah dosa ku???pastu trus aku x leyh tdo..try gak lelap mate tp mken lame aku rase mken sempit..da tersepit kat tengah2..kesian zarol..dlm mse x boleyh tdo tu mcm2 dugaan aku kne..yg sblh kiri men siku2 plk ngn aku..yg sblh kanan men sepak trajang pulak ngn aku..aku igt anak mazle yg tdo pleng ganas..rupenye x boleh lawan ngn anak hassan nie..hadoi..dkat stgh jam jugak aku menahan kne buli tu..pastu aku terpikir..kalau malam nie gigi aku penoh tdo kat tgh2 nie..esok pagi mesti tggl 3 btg stgh jek.. last2 aku angkat bendera putih kat diorng n berambos dr tilam berpuaka tu..last2 aku tdo kat lantai..curik bantal pelok fauzani..perh!tdo cm nie bru sdap!tahniah zarul!anda berjaya menidurkan diri..haha..tp aku tdo 3 jam jek kot..kol 6 aku da dgr adek nazirul si aiman ngn farisha bermandi manda dalam swimmingpool toilet..atau dlm bhse melayunye bathtub..haha...act ade swimming pool kat bwh..tp x bukak lg...x dpt swimming pool, bathtub pown jdik la..aku da tersedar tu aku x bgn trus..aku still golek2 dlm selimot..pdn muke nazirul!aku tarik selimot smpai die x dpt selimot tu..die selimut gne cadar..hahaha..pdn muke ko!buli aku lg..kol 7 bru aku bgn btol2..x tpu2..bgn2 tu pown budak2 dlm toilet tu still x abz bermandi mande lg..ape yg diorang wat lame kat dlm tu??wat istana pasir ke??ke crik kerang??ingat mandi kat pantai segamat ke??bayangkan!lame giler..kembang sgla-galanya dok dlm bathtub tu lame2..pas diorng da siap mandi tu aku lak mandi..aku mndi kjap jek ek!sbb aku x berendam kat bathtub tu sbb da muak.kat uma slalu aku berendam dlm sink cuci pinggan kat my kitchen..same jek rasenye..tu yg x berendam tu..hahaha..(muat kah??)kol 8 lbeyh semue da siap..sblom grak kuar tu smpat la aku ngn nazirul memosingkan diri di depan kamera..inilah hasilnya..





cantek mate ko zarol!;P indahnye ciptaan allah taala..hahahahahahaha.....




cntek rambot ko zirol!;P bpe jam ko amek mse nk merapikan tu??hahaha...




aiman!lu pahal kacau gmbo kitorang??wa potong jari lu yg bonok2 tu kang! trus ilang!




perlu tayang jam baru colour merah menyala ko yg dibeli di singapore tu??hahaha...kerusi pown mau interframe ka??




da pakai bju smart2 pastu posing kaki camtu plk..terselit bwh surat khabar..hadoi..x sopan!




wah!muke kami suci lg berseri..tnpe sbrg minyak..hahaha..pdhl amek gmbo dpan chaye matehari..pandai cover..



okey..pastu kitorng grak g kolej komuniti segamat tu..okela tmpat ye..boleyh thn luas..seperti gmbr diatas skali..colour bangunannye sgt jambu..hahaha..gambr diatas cme sebahagian drpd tempatnye..bnyk bahgian lg..tp yg pasti semue colour jambu batu..haha..da smpai kat kolej tu,nazirul ngn mak die pegi 1 tempat ke satu tempat dgn membwa dokumennye untok mendaftar..juga ditemani personal assistantnye..haiza..hahaha..aku ngn fauzani tunngu kat tmpat len..si aiman da tdo sambil dudok kat kusi..haha..kat krusi pown jdik tmpat tdo..dlm kol 11 lbeyh kot setle semue...agknyela..x tgok jam la..agk2 jek..pas da dgr ceramah semue kitorang g antar nazirul kat uma ye..okela rumah tu..rumah teres 3 bilik..1 bilek 4 org..tp nazirul dpt 1 bilik 2 owng..walupown dpt 2 org,tp aku tgok kawan sebilik die tu seriuz kerek..nazirul pown ckp cmtu sbb ye da knl budak tu..pastu aku tgok brg2 budak tu..yuks!selekeh..gayung berlumut..baldi berlumut..haiyo...die igt ye bljr kat gunung berlumot ke??g bljr pown boleyh korek brg2 terpakai kt stor uma ke???kot ye pown..belila baru..bru bpe sen bende2 tu..urm..keadaan bilik diorng plk...wow!ad aircon!hahaha..jgn arap!kipas pown idop segan,mati x mau..die punye sangkar da tkde..kipas jek..die punye laju jgn cite la..kipas tu bergerak mcm jarum saat jam aku brgrak..tahan kipas tu ngn tangan pown jari x kan ilang..mken tmbh ade la..haha..bygkanla pns die cmne..pas da antr brg nazirul kat uma die tu kitorng g makan kat 1 medan selera yg x bpe nk selera tu...seperti biase..menu aku.....hahaha...sebot sendiri la...hahaha...tkpela..meh aku sebot..mee goreng mamak X NAK SAYUR..n milo ais..walaupown ade kjadian yg menggelikan berlaku..tp x perlu la kot cte kat sni..biarlah kitorng jek yg tau..(korng msti tertanye-tnye n nk tau jgk kn??)x pyh!diam2 suda..pastu kol 2.30 ktorng g antr nzirul g kolej ye balek sbb ade sesi suai knl..ktorng g crik brg2 nazirul kat kedai "mini market serbaneka"..hahaha..siap gtau name kedai..kol 3 lbeyh tu amek nazirul bwk ye blek uma die..kol 4.3o tu kitorng da nk btolak blek..dan bermula lah babak tangkap leleh sprti scene akhir cerita kabhi kushi kabhi gham..dgn tidak berlengah..aku trus memakai sun glases...pandai cover line..hahaha..wa da la x leyh tgok scene2 cmtu..pastu ktorng btolak blek..mse balek tu la bru hobiku tidor dalam kereta kembali..yela..da tkde spe nk bebel ngn aku..aku bebel la dlm mimpi..sblom sampai jb tu singgah skali lg ke machap untok minom ptg...sprti biase...menu aku..hahaha..x la..nie lain siket..milo ais dan pau ayam...sumpah pau machap x sdp!dala keras mcm roti kukus masok peti ais..kalau baleng dinding,dinding boleyh retak 1001.. kalau nk bli pau bli pau pagoh...lembot mcm pipi ku..hahaha....pas da setle semue boleyh bertolak balek jb...sblom tu..jgn lupe!posing dulu!hahaha...ngn fauzani pown boleyh la..hahaha....ini dia...




comel la korang!hahaha...tolong la jgn prasan!keling tua kat blkng tu sampai nk bunoh diri dgr ko ckp cmtu..






mcm amek gmbo ngn nazirul jek??muke da la sepesen stgh!hahaha...


slps itu kereta bapaknye pown bergerak untok pulang ke jb da sampai jb kol 7.58 malam..dengan itu..tamatlah ceritaku tentang perjalanan ke bandar segamat yg indah..hehehe..sblom tu...

*P/S TO NAZIRUL SYAZWAN:weyh budak!belajar elok2 kat sne...jgn mls2..pnt jek nnt mak ko antr ko g bljr...jgn enjoy sgt..nk enjoy calling2 aku..nnt aku join skali..hahaha..pileh kawan yg baik2 mcm aku..hahaha..da jumpe member bru jgn lupe member2 lme kt jb nie plk!jge diri elok2..!

sekian..wabillahitaufiqwalhidayah..assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuhh!

5 comments:

Fanna Roslan said...

Pnjg doh entry ni, penat bace. hehe :)

Afzarul Dzarif said...

tula psl...tbe2 mencurah2 idea slm..hahaha...

siticomelsquare :) said...

malas nak bace. tlg ringkaskan? wakakakaka.

Afzarul Dzarif said...

suro ckgu lim wat krgn rumusan..

siticomelomeldanomelsquare :) said...

lol. hahaha. cipet lues

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...