FOLLOWERS

Thursday, February 3, 2011

sweet 9teen..

27 JANUARY=MY BIRTHDAY

entry kali nie agak panjang..kalau korang rjen nk bce..sila bce..kalau malas..sila tekan simbol "X" colour merah kat atas tu..then shut down komp/laptop korang,n jgn bukak2 selame seminggu stgh..jgn berani2 nk on9!hahaha..

pejam celik-pejam x celik2..da 19 taun aku idop kat dunie nie..owh god!kjapnye mse berlalu..aku rse mcm bru smlm aku termeletop dr perot mak aku..seronoknye kalau boleyh start life dpd baby balek..huhu..

27 january 1992..
lahirlah seorang baby lelaki yang cumil sgt cam anak jepown!aceh!hahaha..dan diberi name mohamad afzarul dzarif bin mohd mazle..ape sejarah name tu?sbnrnye name awal2 aku yg dgn gigihnye mak aku bikin..mohamad afzarul ZARIF.bukan DZARIF..cne nk sebot DZARIF tu?smpai skang aku x tau lagi cne nk sbot..mcm2 bunyik member aku buat..aku lynkan jek..huruf 'D' kat dpan perkataan zarif tu dtgnye dpd encik mazle..my daddy..knp die letak huruf D tu?actually,name abg ngn kakak aku,mmg mak aku yg letak name..myb disebabkan mak aku jek yg letak name,bpk aku pown nk jugak berbakti walaupown sekadar huruf 'D'..hehe..appreciate giler!=)
thanks mama n papa sbb bg name yg pnjg tu n disebabkan name tu sy menggigil2 nk tulis kat buku sekolah n kertas exam sbb terlampau pnjg..nnt name anak aku aku nk letak name "kuntom" jek..haha..sbb name aku da pnjg..cbe aku letak name anak aku pnjang jugak..

contoh:
mohamad kuntom kembang kuncop bin mohamad afzarul dzarif

sah2 anak aku mintak dimasokkn dlm perot mak die blek sbb x sanggop nk tulis name pnjg2 kt buku sekolah ..hahaha,..

sambong blek sal citer aku..

mase nie 10 bulan kot..time2 besar cmnie la aku menjadi seorang baby yang sangat kreatif dan inovatif dalam memilih makanan...pandai aku pileh mknn segera..ape aku mkn?


ya!pandai!ubat nyamok!tahniah zaroll junior..anda dimasokkn ke hospital semula akibat kebijaksanaan anda..hahahaha..ape la masalah aku agknye gi mkn bende nie..

mesti muke aku cmnie lepas telan ubat nyamok tu..hahaha...

cumil kan?hahaha....

tahun 1997..


start berjinak-jinak dlm dunie persekolahan..best aw time tadika..leyh kencing n berak dlm suar..hahahahahaha..malu!x tau nk cte pe lg sal tadika..sbb da lupe..hahaha..memory lost!next!

taun 1999...

bermulalah langkah ke alam persekolahan..seronok jdik budak2 nie sbnrnye....x de masalah pown..appy jek.time sekolah rendah pown da pandai cinta2 monyet.men tulis2 surat..hahaha..yg x leyh blah..siap kumpol duet syiling bnyk2..sbb nk telipon awek kat public phone..hahahaha..hadoi...

tahun 2005


sila tutop mulot!x yah nk ketawe sgt e tgok gambo tu!aku tau cumil..hahaha..
sekolah menengah...sgt seronok!time sekolah mengh la aku dpt kawan2 yg kekal..bestu suasana sekolh menengah tu seronok..kalau la boleyh diulang mase blek..aku nk jdik budak sekolah!tp aku x nk bljr ngn exam time sekolah mngh tu..nk g sekolah untok bebual jek..boleyh gtu?time sekolah mngh la mase nk join camping(walaupown aku x pnh join)haha,nk join rombongan sambil bljr..seronok!

tahun 2009..

tamat zaman sekolah2....pastu nk try alam pekerjaan lak..sementare nk tunggu rezult SPM,aku dpt la rase bekerja..aku dpt kerja kat



first kerja..



seronok giler kejer kenny rogers nie..x pnat pown..makan free..aku wat mknn smbil mkn jek..hahahaha...tp gaji siket la..





as a cashier...pown best gak..best sbb aku kejer kat sini ngn member2..pegi kejer bukan sbb nk wat kejer,tp sbb nk bebual..selalu tutop kaunter cashier,pastu g kaunter member sbb nk bebual..hahaha..gaji masok jugak!

tahun 2010..
*hanyelah sebagai gambar hiasan semata-mata..hahahahahaha..

tahun 2011..
management science university..tempat aku study skang..

19 taun suda..taun nie last aku dpt rase umo belas2..pasnie masok umo puloh2 lak..semakin dan semakin tua..aku bersyukur sgt dpt idop kat dunia nie untok kali ke 19 taun..

hopefully..:
yaallah..pnjgkanla umo aku n jadikkanlah aku seorang insan yang baik(walaupown da baik)haha...aku appy dengan life aku skang...alhamdulillah...

btw,thanks pd kawan2 yang celebrate birthday aku


n yg post kat blog...




6 comments:

Tasha said...

klik sini:

http://natasha1987.blogspot.com/2011/02/25-and-25-lucky-number.html

Fanna Roslan said...

Seyes aku nk tkan X lpas tgok gmbr bluehypo n dugung yg mcm nk mampusss tuuu. haha.

Afzarul Dzarif said...

hahahahaahahahahahahaha..kan?cute kan???siot jek dugung nk mampos..haha

maciktiti92 said...

abes kawan2 yg post kat msg anak berterima kasih? huhuhuhu :'(

maciktiti92 said...

*tanak

cik sheera said...

wikit...wikitt...hye budak kelas IT with me! cik sheera just follow your lovely blog! so do follow mine too ok!! happy blogging!!
http://funmixzonesheera.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...